Investeren in Masternodes

Masternode Operator

Een tijdje terug ben ik in aanraking gekomen met Masternodes. Een mogelijkheid om te investeren in nodes op blockchain netwerken en daarvoor rewards te ontvangen. Een percentage van de betreffende coin wordt op regelmatige basis uitgekeerd en toegevoegd aan je tegoeden.

Een Masternode hosten kost je een flinke duit, er is, afhankelijk van de coin, een behoorlijke hoeveelheid coins nodig om een Masternode te starten.

Shared Masternodes

Zoals altijd in de wereld van digitale en decentrale techniek zijn er een paar slimmerds geweest die bedacht hebben dat je ook een gedeelte van een masternode kunt draaien, tezamen met anderen die ook in de node investeren. De beloning wordt evenredig verdeeld over de deelnemers. Op die manier kun je ook met een minder dik gevulde portemonnee profiteren van de beloningen die uitgedeeld worden voor het hosten van een masternode.

Hoe het werkt

Je kiest de coin waarin je wilt investeren, ik heb gekozen voor Dash Diamond, Peony Coin en Blackhat Coin. Via een exchange hebt ik Ether verkocht voor de coins die ik wil hebben. De coins heb ik naar Crypos.io gestuurd om daarmee een shared masternode aan te schaffen. De ROI wordt duidelijk vermeld en uitgekeerd in de vorm van de betreffende coin. Je geeft zelf aan wel percentage van je verdiensten je wilt herinvesteren. Ik heb voor 100% gekozen, de verdiensten worden dus volledig herinvesteerd.

Omdat het shared nodes betreft kunnen je coins in verschillende nodes terechtkomen, je totale kapitaal wordt netjes geaggegreerd en je hebt te allen tijde zicht op hoeveel coins in welke nodes gestopt zijn. Zodra het minimum aantal coins voor een nieuwe shared masternode (verschilt per coin) bereikt is worden deze ter beschikking gesteld en gaan ze dus weer voor je werken en beloningen vergaren.

Risico's

Hoewel de uitkeringpercentages op jaarbasis behoorlijk hoog zijn moet erbij aangetekend worden dat de uitkering wordt gedaan in de betreffende cryptovaluta zelf. 20% winst op Peony Coin wordt dus in Peony Coin uitgekeerd bijvoorbeeld. Dat betekent dat je verdiensten gerekend in Euro's (of Dollars) hoger of lager uit kunnen vallen, volledig afhankelijk van de altijd schommelende wisselkoers. Bovendien moeten je coins wel in trek zijn. Als niemand ze wil kopen kun je ermee leuren wat je wilt, niemand zal ze kopen.

Daarom is het belangrijk vooraf te inventariseren wat de Trading Volume is. De coins die ik heb worden regelmatig verhandeld. Op crypos.io is dit inzichtelijk, je krijgt alle benodigde informatie voor je een aankoop doet, dus lees en analyseer het voor je iets doet!

Goed, het grootste risico is de shutdown van een project of marginalisering van de waarde van de coin. Dat kan gebeuren, dat risico neem je.

Ik heb geld geïnvesteerd wat ik kan missen en zal er geen nacht minder om slapen als er niets van overblijft. Het gaat ook niet om duizenden Euro's, maar het is wel geld wat anders niets zit te doen en dat is zonde.

We gaan het zien. Go NODES!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ramon webdevpro svg
Hosting? >> Webservicedienst.nl
arrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram