Prijzen & rekenvoorbeelden

Allerlei dienstverlening is natuurlijk mooi, maar uiteindelijk wil je ook gewoon weten wat er op de factuur komt te staan. Op deze pagina vind je enkele standaardprijzen en rekenvoorbeelden. 

Domein

€5,99
.nl domein
Per jaar

Website

€999
CMS
Inclusief e-mail

Hosting

€3,00
Per maand
Jaarlijkse factuur

Hoe gaat alles in zijn werk..

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is precies wat het woord zegt: een naam voor een domein. Niets meer en niets minder. Meestal wordt een domeinnaam gekoppeld aan een IP-adres. Het IP-adres behoort toe aan een server waar bijvoorbeeld je website gehost wordt. Dit hoeft niet, alleen een domeinnaam registreren op jouw (bedrijfs)naam kan ook.

Waaruit bestaan de kosten van een website

Je betaalt voor de tijd die ik, als ontwikkelaar, steek in jouw website. Wanneer je door mij een website laat maken nemen we vooraf door wat jij wilt en hoe ik aan jouw wensen kan voldoen. De prijs wordt dan ook duidelijker, wil je veel unieke functionaliteit dan zal de prijs stijgen. Wil je een website laten maken die binnen de scope van de standaard functies valt dan is €599,- de standaard prijs.

Hosting, wat is het nou precies

Hosting houdt in dat je opslagruimte op een server huurt en gebruik maakt van de computerkracht die de server heeft. Een server is gewoon een computer, maar dan zonder allerlei programmatuur en grafische interfaces die je thuis gebruikt. Vaak heeft een server twee doelen: websites hosten en e-mail faciliteren.

Hoe zit het met apps?

Apps is de populaire afkorting voor applicaties. Een CMS (content management system, bijvoorbeeld WordPress, Joomla of Drupal) is een voorbeeld van een applicatie. Maar er zijn nog duizend-en-één anders applicaties die je op een server kunt hosten, ik vertel je er graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Even rekenen

Een voorbeeld verduidelijkt vaak veel.
We gaan in dit stukje dus "bijvoorbeelden"

1 website hosten

Geen support nodig

€36,- per jaar

Wil je "managed hosting"? Dat kan vanaf €16,99 per maand, hoe meer service, hoe hoger de maandprijs. 

Veel websites

Maak je websites voor derden? Dan is resellen misschien iets voor jou.

€9,99 per maand

Al voor een tientje per maand kun je "resellen" Je maakt websites voor klanten en kunt hen dan een account toewijzen om zelf de hosting te beheren.

Nieuwe website

Standaard functies, jaar hosting, domeinnaam

€999,-

Daarna plusminus €40 per jaar
of
Ongeveer €20,- per maand voor premium support hosting

nothing fancy?

Je kunt nu ook een website laten maken voor slechts €150,- exclusief btw, deze is wel gekoppeld aan een premium hosting plan.
Meer weten?

Ik wil een website voor €150,- !!

De aller-aller-aller-aller-ALLER goedkoopste optie:

Minimale hosting, geen support, gratis domeinnaam: €1,50 per maand.
(zelf je website bouwen)

Hoe drink jij je koffie?

Ik drink mijn koffie zwart, maar ik heb niets tegen op suiker- en melkgebruikers, theedrinkers, lunchers of waterdrinkers. Wil je met me in gesprek? Laat het me dan weten en we maken een afspraak.
[caldera_form id="CF5c94c97b7e926"][/caldera_form]
ramon webdevpro svg
Hosting? >> Webservicedienst.nl
inboxarrow-upcodecloud-downloaddatabasepicture linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram