Wat kost een website als je hem door mij laat maken?

Een basiswebsite kost minder dan €1000,-

 Je nieuwe website is dan modern en helemaal naar jouw wensen ontwikkeld.
Je hebt al een design, of tenminste huisstijl waarmee gewerkt kan worden.

Waaruit bestaat een website?

De meeste websites kennen een vergelijkbare opbouw, je hebt een aantal pagina's met informatie over je bedrijf of persoon, een contactpagina waarop je duidelijk maakt hoe mensen met je kunnen communiceren en vaak een sectie met je werkzaamheden om in beeld te brengen wat je voor potentiële relaties kunt betekenen. 

Als developer maak ik graag websites die met een voor de bezoeker herkenbare structuur toch een element bevatten die onthouden wordt. Gezien de recente trends is een website met illustraties zeker aan te raden. Ellenlange stukken tekst worden immers steeds minder gelezen en illustratie is een goede manier om met woord en beeld jezelf of je bedrijf te presenteren. 

Ook afscheid nemen van min of meer traditionele afbeeldingen en deze vervangen voor geanimeerde elementen is een trend die steeds vaker terugkomt, een goede zaak naar mijn idee en ik ben je graag van dienst als je dit ook wilt.

 

Er zijn natuurlijk geen verplichtingen, uiteindelijk maak ik een website voor jou. De website die je door mij laat maken zal dus naar jouw smaak en wensen zijn. Dit stemmen we af door open te communiceren. 

Een goed beveiligde website

Naast een prettig ogende website is de technische achtergrond van groot belang. Website die je bij mij laat maken en hosten worden altijd goed beveiligd middels SSL-certificaten. Een SSL-certificaat zorgt voor versleutelde communicatie tussen bezoeker en server en is te herkennen aan het https:// voorvoegsel, met de "s" van Secure. 

SSL-certificaten geven aan dat er gebruikt gemaakt wordt van end-to-end encryption, oftewel de versleuteling vanaf je website tot aan de server. 

Waarom end-to-end encryptie?

Dit betekent dat de communicatie zelfs als deze onderschept wordt door malafide partijen onleesbaar is. Stel je voor dat je een contactformulier invult en de inhoud als ene pakketje verzend naar de server. De ingevulde informatiepakketje gaat door een tunnel naar de server toe. In de tunnel staat iemand die het pakketje onderschept en, uiteraard, opent. 

Bij een onversleutelde verbinding zal de onderschepper letter voor letter kunnen lezen wat er in jouw pakketje zit en dit kunnen misbruiken om er zelf beter van te worden, het is een beetje alsof je een vertrouwelijke brief zonder envelop hebt verzonden. 
Is je verbinding versleuteld dan heb je je vertrouwelijke brief in een verzegelde envelop verstuurd en de inhoud is onleesbaar. Alleen de server waarvoor de envelop bestemd is kan deze openen en weet hoe de informatie in je pakketje ontcijferd kan worden. Zo zijn de bezoekers en van de website veilig, niemand kan inzien hoe zij via jouw website met de server proberen te communiceren.

 

Veiligheid en snelheid met Cloudflare

Cloudflare is een Amerikaans bedrijf met een missie: "Helping build a better internet"

Als developer en hosting provider ben ik een groot fan en voorstander van Cloudflare, zij bieden iedereen de mogelijkheid hun website overal ter wereld snel te laden en tegelijkertijd zorgen ze met geavanceerde technieken voor de veiligheid. Dit wordt gedaan door een combinatie van caching, encryptie en load balancing. Tezamen zorgen alle factoren voor een website die waar ook ter wereld razendsnel en veilig wordt aangeboden aan de bezoekers. 

Cloudflare Stream

Videocontent wordt steeds meer toegepast in de ontwikkeling van websites. Video zorgt echter wel voor een behoefte aan meer opslagruimte en laadsnelheid. Voor een relatief laag maandelijks bedrag kun je met Cloudflare Stream je videocontent aanbieden, ook op meerdere websites. 
Persoonlijk prefereer ik deze oplossing boven de bekende kanalen als YouTube. Je wilt immers niet dat concurrerende video's na afloop aan de kijker worden aangeboden of dat je video wordt onderbroken of overlapt door advertenties. Daarnaast is YouTube goed in het mijnen van je data, gesproken woorden in je video worden herkend en opgeslagen om vervolgens gebruikt te worden voor marketingdoeleinden. Cloudflare vraagt geen data maar gewoon geld voor haar dienstverlening, de bedragen zijn gebaseerd op de lengte van je video's en hoe vaak deze bekeken worden. Ik help je graag ook gebruik te maken van deze privacy-garanderende manier van videocontent aanbieden. 

Een developer die met je meedenkt.

Eigenlijk is een website nooit af. Of het nu gaat om je vindbaarheid, inhoud, veiligheid of snelheid. Altijd is er wel ergens winst te behalen. Continu worden er nieuwe toepassingen, plug-ins, apps, API's en technieken ontwikkeld die de wereld van webdesign veranderen. Maar ook bestaande toepassingen anders inzetten, ombuigen en aanpassen kan altijd. Soms zijn de eenvoudigste aanpassingen en toevoegingen van de grootste waarde. Als web developer met een sterke gedrevenheid om altijd meer uit websites en apps te halen jaag ik altijd op nieuwe mogelijkheden. Benieuwd naar mogelijkheden voor je eigen website? Neem contact met me op en we praten erover.
intelligent brain
ramon webdevpro svg
Hosting? >> Webservicedienst.nl
arrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram