Web WhatsApp

Hoe zorg je ervoor dat bezoekers van je website contact met je opnemen? Hoe maak je dit contact zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk? 

Met Web WhatsApp bied je iedereen die op je website komt de mogelijkheid om snel contact met je op te nemen. Dit kun je op verschillende manieren voor elkaar krijgen en het is belangrijk om rekening te houden met schermformaten. Als iemand je website bezoekt via een computer kunnen ze met een smartphone bijvoorbeeld een qr-code scannen die verwijst naar jouw telefoonnummer op WhatsApp.
whatsapp webdevpro
Maar wanneer iemand jouw website bekijkt op een smartphone heb je niet zoveel aan een qr-code. Er zullen niet veel mensen zijn die jouw website op een smartphone bezoeken en vervolgens een tweede smartphone erbij pakken om jouw qr-code te scannen. 
Voor smartphones wil je dus een andere oplossing. Smartphones hebben touchscreens, het is dus raadzaam hier gebruik van te maken. Door een WhatsApp logo te combineren met een zogenaamde "Call-to-Action" maak je het smartphone gebruikers makkelijk om jou direct een bericht via WhatsApp te versturen. 
WhatsApp logo

Stuur WhatsApp Bericht

De alles-in-1 oplossing voor Web WhatsApp
Het is leuk en handig om voor smartphones en computer andere Web WhatsApp oplossingen te gebruiken. Maar desgewenst is er ook de alles-in-1 oplossing. Dat werkt als volgt. De qr-code kan door smartphones gescand worden om vervolgens een whatsapp bericht te sturen. Tegelijk kunnen we dezelfde qr code ook klikbaar maken en koppelen aan het whatsapp telefoonnummer waarop je de berichten wilt ontvangen. Zo doet de qr-code dubbel dienst als contactmogelijkheid. Wel is het verstandig dit door middel van een korte instructie aan te geven, het is voor de bezoeker van je website namelijk niet duidelijk dat de qr-code klikbaar is. 
whatsapp webdevpro
Push QR-Code to chat
Geef je bezoekers de mogelijkheid snel contact met je op te nemen via WhatsApp
Wil je ook via je website deze innovatieve manier van contact leggen toepassen? Bezoek dan de documentatie voor developers van WhatsApp waarin uitgelegd wordt hoe je dit kunt doen.
Ben je geen developer of vind je het lastig om dit goed te implementeren? Neem dan contact met me op via het contactformulier onderaan deze pagina, of gebruik één van de WhatsApp links hierboven, ze zijn allemaal gekoppeld aan mijn telefoonnummer.
Wil je nog meer doen met WhatsApp? Denk aan direct een link delen naar je website, de tekst in het bericht alvast invullen etc. Het is allemaal mogelijk en ik kan het voor je regelen. Koffie doen? Zwart graag....

Hoe drink jij je koffie?

Ik drink mijn koffie zwart, maar ik heb niets tegen op suiker- en melkgebruikers, theedrinkers, lunchers of waterdrinkers. Wil je met me in gesprek? Laat het me dan weten en we maken een afspraak.
[caldera_form id="CF5c94c97b7e926"][/caldera_form]
ramon webdevpro svg
Hosting? >> Webservicedienst.nl
arrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram